Wijncursus

Cursusboeken

SDEN / SWEN 2 en SDEN / SWEN 3 Lesmateriaal.

–  Voor de wijncursus op SDEN / SWEN 2 niveau is dit ‘Opstap naar de wijn’

 
Opstap naar de WijnOpstap naar de Wijn

Via dit boek krijgt de lezer stapsgewijs op plezierige wijze veel informatie over de geschiedenis van wijn, de wijnbouw, het maken van wijn, de druivenrassen, de wijnwetgeving, het wijnproeven en de belangrijkste wijngebieden van de wereld.Daarmee kunnen beginnende en meer gevorderde wijnliefhebbers hun kennis van wijn uitbreiden, om zo nog meer te kunnen genieten van de grote variatie aan heerlijke wijnen, die de wijnwereld ons te bieden heeft.
De in dit wijnboek behandelde stof voldoet aan de eisen die gesteld zijn door de Stichting Dranken Examens Nederland (SDEN) voor het niveau 2. Dit basis niveau is een opstap naar de opleiding voor het professionele Wijnbrevet (SDEN / SWEN 3).
Prijs: € 25,95 (incl. 6% BTW en portokosten voor Nederland).

Klik om het boek te bestellen


–  Voor het wijnbrevet (op SDEN / SWEN 3 niveau) ‘De Wijnwereld’

De WijnwereldWijnmap “De Wijnwereld”

Goede raad is goud waard …
Dat geldt wellicht ook voor u.
Daarom volgen wij de nieuwste ontwikkelingen in de drankenwereld voor u op de voet.
De jarenlange ervaring gecombineerd met intensieve studie van vrijwel alle wijnlanden ter wereld heeft geresulteerd in een prima boekwerk, dat niet in uw collectie mag ontbreken. Van Australië tot Zuid-Afrika, van Frankrijk tot Argentinië gaat het boek uitgebreid in op de verschillende streken en hun karakteristieke eigenschappen, de geschiedenis, de specifieke bereidingswijzen, de smaak en de combinaties met spijzen.
‘De Wijnwereld’ is geheel herzien en de nieuwe druk, geheel in kleur, is aangepast aan de laatste eisen voor het Wijnbrevet of Wijncertificaat (SDEN / SWEN 3 niveau).
‘De Wijnwereld’ is onontbeerlijk voor uw kennis en is tevens een ideaal naslagwerk om uw klanten in de slijterij of in de horeca te kunnen adviseren.
Prijs per map: € 39,50 (dit is inclusief BTW en portokosten voor Nederland).

Klik om de map te bestellen

De cursusmap is ideaal voor wijndocenten, die de opleiding op het SDEN / SWEN 3 niveau verzorgen.
Mail voor de prijs van de wijnmap bij grotere afname naar michel@drankenstudie.nl

Logo drankenstudie Michel van Tuil